„Sõjaväes on levinud tõsine korruptsioon, eriti logistikasektoris, kuid paljastusi korruptsioonivastasest võitlusest varjatakse alati sõjaväe maine säilitamiseks,“ teatas Hiina ajaleht Global Times anonüümseks jäänud korruptsioonivastasele eksperdile viidates, vahendab AFP.

Gu'l oli Pekingi kesklinnas kümneid kortereid ning tema häärberis kodulinnas Puyangis Hiina keskosa Henani provintsis oli mitmeid kullast kunstiteoseid, teatas ajakiri Caixin kolmapäeval pärast kaheaastast juurdlust.

Ametnikud konfiskeerisid kohalikele „kindrali mõisana“ tuntud majast kullast paadi, kullast vanni ja Mao Zedongi kullast kuju ning kastide viisi kalleid jooke.

Korruptsioonijuurdlusest pole ametlikult teatatud ja sellele viidati ainult möödaminnes, kui riikliku riigikaitseülikooli professor Gong Fangbin viitas Gu ja tema eelkäija korruptsioonile augustis antud intervjuus.

Laialdane kajastus sel nädalal Hiina rangelt kontrollitud meedias viitab aga sellele, et võimud soovivad Gu korruptsiooni kohta uudiste avaldamist.