Facebooki kaudu sai Paulin abipakkumisi arvuti tagasisaamiseks. Abi pakkusid nii Eesti advokaat kui ka eraisikud, vahendab YLE Uutiset.

Kanta-Häme politsei kahtlustas, et vargus oli niivõrd väike, et teise riigi politseid see ei huvita.

Eestis on ka Soomest tugevam „heauskse ostja kaitse“, mis tähendab seda, et kui arvuti uus omanik on hankinud selle enda arvates seaduslikult ja tegutsenud heauskselt, ei saa ka politsei sekkuda.

Varastatud arvuti ilmus järgmisena välja Eesti ostu-müügi veebilehel.

„Sain suvel Pärnu politseilt teate, et arvuti on leitud ostu-müügi veebilehe kaudu. Politsei küsis arvuti seerianumbrit ja tahtis saada kinnitust, et tegemist on sama arvutiga. Nad teatasid, et said arvuti kätte oma meetodite abil,“ rääkis Paulin.

Varastatud arvuti ootab endiselt Pärnus.

„Arvuti on tõesti veel Eestis. Politseilt tuli teade, et me peaksime ise Eestisse sõitma ja arvuti oma kätte võtma. Plaan on küll arvuti kätte saada, kui kiire aeg tööl võimaldab sinna sõita,“ teatas Paulin.

Apple'i arvutitele pakutav pilveteenus iCloud leidis arvuti üles ja võimaldas selle kaudu selle tagasisaamise. Samasuguseid teenuseid pakutakse pea kõigile võrgus töötavatele erinevate tootjate arvutitele ja nutitelefonidele.

Lugu kadunud ja kaugel oma elu elavast arvutist oli portaali YLE Häme eelmise aasta loetuim artikkel just huvi tõttu selle vastu. Kadunud arvuti ümber tekkis vestlusringe muu hulgas Apple'i oma foorumites ja sotsiaalmeedias.

Koos arutati ka kaugühenduse seaduslikkust.

„Ma imestan selle üle. Kui ütlesin politseile, et suudan oma arvutit kaugelt jälgida, soovitati asja uurida ja teada anda, kui saan midagi teada. Politsei ütles, et see on ju sinu oma arvuti,“ rääkis Paulin.

Paulini arvates on sellised teenused positiivne asi. Siiski võimaldab see ka salajast jälgimist, kui inimene süsteemi piisavalt hästi ei tunne.