"See on klassikaline näide Tallinna saamatusest. Kehtiva kaubandustegevuse seaduse järgi on linnavalitsusel õigus teha piiravaid ja keelavaid otsuseid konkreetsete asutuste suhtes," sõnas Parts valitsuse pressikonverentsil.

Minister ütles, et on Suur-Karja tänava probleemiga hästi kursis, sest kaebused on laekunud ka tema meilile.

Parts soovitas linnal kaasata oma tegevusse ka terviseamet, kel on kohustus jälgida mürataset inimeste elupiirkonnas. "Linnavalitsusel on täielik seaduslik võimalus langetada konkreetseid otsuseid," lausus Parts.

Tallinna linnajuhid kehtestasid kahele vanalinna kärarikkale baarile lahtiolekuaja piirangu, mistõttu peavad Suur-Karja tänaval asuvad Shooters ja Nimeta baar nädalavahetusel uksed sulgema kell 1.

Abilinnapea Kalle Klandorf leidis Kuku raadio saates "Luubi all", et Suur-Karja tänaval asuvad baarid Nimeta ja Shooters peavad argipäeviti sulgema uksed keskööl ja nädalavahetustel kell 1 öösel.

"See on kõik, mida me suudame elanike jaoks ära teha. Järgmisel nädalal teatame paarile ettevõttele, et kehtestame kellaajalise piirangu nende tegevuse osas - argipäevadel peab baari sulgema kell 12 ja nädalavahetusel kell 1 öösel. See tagab seal elavate inimeste öörahu," usub Klandorf.

"Meie jaoks on oluline vanalinna valupunkt laiali ajada. Mis puudutab inimesi, kes lähevad selle peale uusi baare otsima, siis Viru tänaval on tõesti sel ajal mõned uued baarid lahti. Samas ei ma ei usu, et kuskil läheb olukord nii halvaks, kui nn Bermuuda kolmnurgas," sõnas abilinnapea.

Klandorf usub, et lähedalasuvad baarid võtavad sellest õppust ja teevad kõik endast oleneva, et ei teki enam sellist "laga täis tänavat". "Bermuuda kolmnurgas tekkinud baarikultuur ei ole Eestile omane, see on sisse toodud Inglismaalt."