Lõuna-Korea valitsuse allikas ütles pühapäeval, et Kim Kyong-hui, keda pole ammu avalikkuse ees nähtud, on kas teinud enesetapu või surnud infarkti tagajärjel, kirjutab Chosun Ilbo.

Allika sõnul usuvad Lõuna-Korea luureteenistused, et Kim Kyong-hui on surnud, kuid ei ole suutnud sellele kinnitust leida. Püütakse ka kindlaks teha, kas ta võib olla välismaal ravil.

„Kim Kyong-hui kohta liigub palju kuulujutte, aga me ei suuda praegu veel ühtki neist kinnitada,“ ütles teine Lõuna-Korea valitsuse ametnik.

Kim Kyong-hui on Põhja-Korea eelmise valitseja Kim Jong-ili ainus õde ja riigi rajaja Kim Il-sungi tütar.

Viimati nähti Kim Kyong-huid Korea Rahvademokraatliku Vabariigi 65. aastapäeval eelmise aasta 9. septembril ning koos Kim Jong-uni ja viimase naise Ri Sol-juga kontserdil 10. septembril. Vaatamata tema mõjuvõimsa mehe Jangi hukkamisele, oli Kim Kyong-hui nimi tööliste partei detsembri keskel surnud kõrge ametniku matustel osalema pidanute nimekirjas, mistõttu uskusid Lõuna-Korea luureteenistused, et ta on elus ja terve.

Ometi ei olnud Kim Kyong-huid näha Kim Jong-ili teise surma-aastapäeva üritustel 17. detsembril, mistõttu hakati spekuleerima, et ta võib olla haige või sunnitud isolatsioonis.

1946. aastal sündinud Kim Kyong-hui on 68-aastane ning kannatas väidetavalt alkoholismi ja depressiooni all keerulise abielu tõttu Jangiga ning tütre enesetapu tõttu 2006. aastal.

2011. aastal käis Kim Kyong-hui Moskvas ravil. Kuulujuttude järgi raviti teda 2012. aastal ka Singapuris.