"Kallid sõbrad, me langetame pea nende kohutavate terroriaktide ohvrite ees. Ma olen kindel, et me jätkame karmilt ja järjekindlalt võitlust terroristidega kuni nende täieliku hävitamiseni," ütles Putin Kaug-Idas, Habarovskis edastatud uusaastaläkituses, viidates Volgogradis aset leidnud enesetapurünnakutele, mis nõudsid ühtekokku vähemalt 34 inimese elu, vahendab BNS.

"Me toetame haavatuid, viime ellu kõik oma plaanid ja taastame ja ehitame üles kõik, mis on kavas taastada ja üles ehitada," lubas Putin.

"Möödunud aastal oli meil probleeme ja raskusi, nagu näiteks ebainimlikud terrorirünnakud Volgogradis ja enneolematult võimsad looduskatastroofid Kaug-Idas [...] kuid Venemaa on rasketel aegadel alati kokku hoidnud ja ühtseks muutunud," sõnas president.

Putin märkis oma pöördumises ära ka "need, kes läbisid au ja väärikusega loodusõnnetuste katsumused", pidades silmas Kaug-Ida tulvade ohvreid, kes ei saa võtta uut aastat vastu oma kodus. Riigipea kutsus kogu rahvast üles "tõstma klaasi nende inimeste terviseks, kes üleujutustega võitlesid".

Samas leidis riigipea, et Venemaa saavutas 2013. aasta jooksul palju. "Meie riik on muutunud mõnes osas paremaks, rikkamaks ja mugavamaks ning kaitseb järjekindlalt oma huve rahvusvahelistest suhetes," lausus ta.

Uuel aastal tuleb presidendi hinnangul palju ära teha majanduse edendamiseks, inimeste elujärje ja turvalisuse parandamiseks ning selleks, et "korraldada [Sotši] olümpiamängud väga kõrgel tasemel".

"Me vaatame tulevikku optimismiga ja usume siiralt paremasse - õnne ja edusse," lisas Putin. "Jõukus ei tule ise, vaid saabub raske töö, isiklike saavutuste ning pürgimusega viia oma kavatsused kindlalt ellu."