Mõned ettepanekud: 1) sularaha tuleks Eestis kaotada. Kogu raharinglus peaks olema elektrooniline. Ükski euro ei peaks jõudma eraisiku kontole enne, kui selle pealt on maks makstud. Musta palga probleem kaoks.

2) Firmaautodele tuleks paigaldada riiklik GPS seade, mis registreeriks marsruudi ja täidaks sõidupäeviku. Kõrvalekaldumisel tööülesannetega seotud kohtadest (näiteks >5 minutiline peatus Selveri parklas) tooks kaasa väikese, kuid automaatse erisoodustusmakse, mis võetaks kohe maha firma pangaarvelt.

3) Mobiilkõne lõppedes võiks EMT saata SMSi küsimusega, kas see oli töö- või erakõne ning viimase maksustataks juba mobiiliarvel erisoodustusmaksuga.

4) Inimeste mobiilidele tuleks laadida Eesti Tervise äpp, mis registreerib nende päevase sammude arvu (soovitavalt joostes) ning mis arvutab maksmisele kuuluva sotsiaalmaksu summa vastavalt inimese tervislikkusele.

5) Alkoholi ostmiseks tuleks esitada avaldus. Ilma joomispäevikuta saavutatud purjusolek oleks käsiteldav kui salaviina tarvitamine ja maksustatav alkoholiaktsiisiga. Ühesõnaga, Big Data, tehnoloogia ja Rahandusministeeriumi ristteedel on veel palju kündmata põlde.