"Hetkel ma küll ütlen, et pole midagi nii õõvastavat näinud selle aja jooksul, kui ma lastekaitses töötanud olen, ebameeldivaid või jubedaid lugusid on olnud, aga midagi sellist mitte," ütles Liivak TV3 "Seitsmestes uudistes".

Kui kohus tunnistab tapmises kahtlustatava 33-aastase Eleri süüdi, ootab teda ees pikk vanglakaristus, kui aga kohtuarstlik ekspertiis tunnistab ta süüdimatuks, paigutatakse ta pikaks ajaks sundravile.

"Kui üks vanem ei saa last kasvatada, vaadatakse, kas lapsel on olemas teine vanem, kes saaks seda teha, kas lapsel on vanavanemad, keegi teine lähikonnas, mõni hea tädi või tubli onu, kelle juures ta võiks kasvada," rääkis Liivak.

"Kindlasti neid peresid püütakse hinnata, leida parim viis lapse jaoks," selgitas ta. Kui laps soovib aastate pärast oma emaga suhelda, siis kätt sellele ette ei panda.

"Ka need lapsed, kes täna on asendushooldusel, saavad suhelda oma vanematega, kui see vähegi võimalik on ja see last ei kahjusta," selgitas Liivak.

Laupäeva öösel kell 00.48 sai häirekeskus teate Tartus Lääne tänaval põlevast sõiduautost Mazda, mille alt leiti teibiga kinni seotud 30-aastase Sigriti surnukeha.

Sõidukiomaniku korterist avastasid politseinikud põlevast voodist leekides Eleri, kes hoidis süles oma 3-aastast poega. Haiglas tuvastati mõlemal kuni 20 protsendi ulatuses põletushaavu.

Tapetud Sigrit ja praegu haiglaravil olev Eleri elasid ühiselt samas korteris. Esialgsetel andmetel sai kõik alguse problemaatilistest isiklikest suhetest.