55-aastane politseinik, kes töötas Saksi liidumaa kriminaaljuurdluste ametis, tappis väidetavalt 59-aastase mehe Hannoverist, teatasid politsei ja Dresdeni prokuratuur, vahendab The Local.

Reedesel pressikonverentsil rääkis üks uurija „kummalisest ümberkäimisest surnukehaga“.

Kahtlusalune nimega Detlev G. tappis teadetekohaselt oma ohvri esimesel kohtumisel 4. novembril ning tükeldas ta keha 4-5 tunni jooksul, enne kui mattis kehaosad erinevatesse kohtadesse oma aias, kirjutas Süddeutsche Zeitung.

Detlev G. tunnistas ise teo üles ja rääkis, kuhu kehaosad maetud on.

Uurijate sõnul kohtusid mehed oktoobris samas foorumis, mida kasutas Saksamaa kurikuulus Rotenburgi inimsööja 2001. aastal.

Ohver väljendas väidetavalt soovi, et ta tapetaks ja ära söödaks ning kaks meest suhtlesid tihedalt e-posti, internetivestluste ja SMS-i teel, enne kui lõpuks kohtusid.

Kui Hannoveri ärikonsultant kadunuks jäi, alustas politsei otsinguid ja nädalaid hiljem avastati tema suhtlus tapmises kahtlustatavaga.

„Nad ei tundnud teineteist varem isiklikult,“ ütles Dresdeni kriminaaljuurdlusteenistuse juht Maik Mainda pressikonverentsil.

Mehed kohtusid Dresdeni raudteejaamas, kust kahtlusalune viis külalise autoga oma koju Hartmannsdorf-Reichenau linnakeses.

„Kokkulepe oli selline, et tapmine leiab aset kohe,“ ütles Mainda.

Kahtlusalune kasutas nuga eluohtliku vigastuse tekitamiseks ohvri kõril, mis viis Mainda sõnul tema surmani.

„Kahtlusalune on meile öelnud, et lõikas ohvri siis eraldi tükkideks, sealjuures paljudeks väga väikesteks tükkideks, ning et ta lõikas katki ka luid. Seejärel mattis kahtlusalune kehaosad oma krundil muruplatsi alla.“

BBC teatel ütles politsei, et kehaosi on kadunud ning eeldatakse, et leidis aset ka kannibalismiakt.

2001. aastal saavutas rahvusvahelise kuulsuse Saksa inimsööja Armin Meiwes, kes tunnistas üles, et pani internetti üles kuulutuse, milles otsis ohvrit, kes soovib end tappa ja ära süüa lasta, millele üks mees ka vastas ning kelle liha Meiwes sõi.