Piltide avaldamisega portaalis www.lostart.de loodetakse tuvastada nende tegelikud omanikud, teatab AFP BNS-i vahendusel.

1406 teosest koosnev kunstikogu leiti 2012. aasta veebruaris mõjuka natsiaegse kunstikaupmehe Hildebrand Gurlitti Müncheni korterist. Leiust, mis sisaldab teiste seas ka Pablo Picasso, Henri Matisse'i ja Emil Nolde töid, teatati alles tänavu novembris.

Saksa võimude arvates võib leitud kunstiteostest umbes 590 olla natside varastatud ja võimud on lubanud need lõik võrku üles panna.

Neljapäeval kell 20.30 Eesti aja järgi oli saidile üles pandud 54 uut kunstiteost - 16 neist Munchi ja 38 Saksa kunstniku Liebermanni tööd. Selleks kellaajaks Toulouse-Lautreci teoseid veel väljas polnud.

Saksa valitsus ja Baieri liidumaa on moodustanud komisjoni ja tõotanud koostöös juudi organisatsioonide ja kunstiekspertidega kunstiteoste päritolu võimalikult kiiresti välja selgitada.

"lostart.des avaldades on võimalik avastatud teoste päritolu kiiresti ja läbipaistvalt kindlaks teha," ütles komisjoni juht Ingeborg Berggreen-Merkel.