Samas ähvardas Ford kaevata kohtusse endised töötajad, kes on rääkinud tema ohtrast alkoholi ja narkootikumide tarbimisest, vahendab BBC News.

Kolmapäeva avaldatud politseidokumentides tsiteeritakse Fordi kolleege, kelle sõnul on linnapea purjus peaga autot juhtinud, kasutanud rassistlikke solvanguid, personali ähvardanud, suhelnud naisega, kes arvatakse olevat prostituut ja teinud naissoost alluvale seksuaalse ettepaneku.

Neljapäeva hommikul ütles Ford ajakirjanikele, et need süüdistused on „lausvaled“, kuigi tunnistas, et võis pärast alkoholi tarvitamist autot juhtida.

Ajakirjanikud jäid aga õhku ahmima, kui Ford eitas väga värvikat sõnavara kasutades, et on pakkunud endisele naissoost alluvale oraalseksi.

„Öeldakse, et ma tahtsin ta v***u lakkuda, aga ma pole seda elu sees talle öelnud. Ma ei teeks seda kunagi. Ma olen õnnelikult abielus ja mul on kodus enam kui küllalt lakkuda,“ kuulutas linnapea.

Hiljem neljapäeval ilmus Ford välja koos oma naise Renataga ning kahetses „kujundlikku“ keelt.

Ford ütles, et tema isa- ja abikaasaau solvati, mistõttu läks tal silme eest mustaks.

Ford teatas ka, et saab professionaalset meditsiinilist abi.

Toronto 44-liikmelise linnavolikogu paljud liikmed pöörasid istungil linnapeale selja, kui ta poliitilistes küsimustes sõna võttis.

Oma esialgses sõnavõtus neljapäeva hommikul lubas Ford endise personaliülema ja veel kaks kaastöötajat kohtusse kaevata nende ütluste pärast politseile, mis avaldati kolmapäeval.

Linnapea ähvardas kohtuprotsessiga ka kelnerit, kes ütles, et usub, et Ford ja üks naine tõmbasid 2012. aasta Püha Patricku päeval restorani privaatruumis kokaiini ninna.

Linnavolikogu otsustas kolmapäeval häältega 41-2 soovitada Fordil puhkusele minna, kuid neil ei ole volitusi tema tagandamiseks. Ford on lubanud 2014. aasta oktoobris uuesti linnapeaks kandideerida.

Ontario provintsi peaminister Kathleen Wynne andis mõista, et provintsivalitsus võib sekkuda. „See, mida me linnapea Fordi kohta näeme ja kuuleme on tõsiselt häiriv,“ ütles Wynne.