Maapiirkondade tuletõrjeteenistuse (RFS) pressiesindaja ütles, et enne kolmapäeva kolm majapidamist hävitanud põleng on kahjustanud veel üht ning maha on põlenud ka seitse ärihoonet, vahendab Sydney Morning Herald.

RFS kinnitas kolmapäeval, et tuli sai alguse Austraalia kaitsejõudude polügoonil ja selle tekitasid lõhkekehad.

Austraalia kaitseministeerium tegi kolmapäeval avalduse, milles öeldi, et ollakse RFS-i hinnanguga tuttav ning tehakse täiel määral koostööd Uus-Lõuna-Walesi osariigi võimudega tulekahju uurimisel.

Piirkonnas ei olnud täielikku tuletegemise keeldu, kui sõjaväeõppus toimus.

Kaitseministri kohusetäitja George Brandis ütles, et rääkis asjast kaitsejõudude juhataja kohusetäitja kindralleitnant Mark Binskiniga.

„Austraalia valitsus ja Austraalia kaitsejõud võtavad seda küsimust väga tõsiselt ja teevad jätkuvalt täiel määral koostööd Uus-Lõuna-Walesi ametnikega, sealhulgas Uus-Lõuna-Walesi politseiga, mis tulekahju uurib,“ ütles Brandis.

Austraalia kaitsejõude süüdistatakse selles, et ei suudeta välja töötada plaane maastikupõlengute puhuks, nagu kaitseministeeriumi reeglid ette näevad.

Kaitsejõud põhjustasid sel nädalavahetusel maastikupõlengu ka Lõuna-Austraalias, kus samuti kasutati õppusel lõhkeaineid.

Austraalia kaitsejõudude polügoonide kasutamise eeskirjad näevad ette, et juhtivohvitserid peavad hindama igasuguste elavat tuld kasutavate tegevuste hetkelist vajalikkust arvestades maastikupõlengu tekitamise ohtu.