Rahvusvahelise operatsiooni raames võeti algselt Libeerias vahi alla kaks erusõjaväelast, keda süüdistatakse DEA (narkovastase võitluse agentuur) kaastöötaja mõrva planeerimises, et hõlbustada üht narkotehingut, neile lubati mõrva eest väidetavalt 800 000 dollarit, selgub kohtudokumentidest.

Saksamaa snaiper Dennis "Nico" Gogeli ja USA armeeveteran Timothy "Tay" Vamvakiasi meelest oli tegemist „lisatööga“, mis oli ühe neist sõnul suisa „vahva“, vahendab uudisteportaal NBC News.

Eesti keskkriminaalpolitsei poolt võeti kolmapäeval vahi alla veel kaks erusõjaväelast – sakslasest snaiper Michael "Paul" Filter (29) ja poolakast terrorismiekspert Slawomir "Gerald" Soborski (40), keda seostatakse rahvusvahelise organiseeritud kuritegevusega.

Joseph „Rambo“ Hunter oli väidetavalt kogu kuritegeliku operatsiooni aju, kes aastatel 1983-2004 oli Ameerika Ühendriikide armee palgal.

Pärast sõjaväest lahkumist alustas ta aga karjääri palgamõrvari ja narkokurjategijana. Hunter palkas endale neli erusõdurist abilist – ühe Ameerikast, kaks Saksamaalt ja ühe Poolast, et Kolumbia narkokartelli juhi nõudmisel mõrvu sooritada.

„Rambo“ võeti vahi alla Tai territooriumil, Ameerika Ühendriikide prokuröri sõnul oli kogu operatsioon justkui üks Tom Clancy põnevusromaan.

Eestis vahi alla võetud mehi süüdistatakse narkokuritegevusele kaasa aitamises, edastab uudisteagentuur Reuters.

Riiki meelitas mehed narkokurjategijate käsilasena esinenud DEA kaastöötaja, kes väitis neile, et „siin on vaja üks töö korda ajada“.

Keskkriminaalpolitseist kinnitati laupäeva hommikupoolikul Delfile, et operatsioon leidis tõesti aset ning tegutseti ameeriklaste õigusabi palvel. Kuna aga tegemist on ameeriklaste menetlusega, siis keskkriminaalpolitsei rohkem informatsiooni jagada ei saa.

Delfi andmetel korraldab väljaandmist ameeriklastele riigiprokuratuur.