Lisaks hoidlatele, mida Damaskus sõjalise rünnaku ähvardusega silmitsi seistes on deklareerinud, on inspektoritel võimalik külastada ka ükskõik millist teist kohta, millele liikmesriigid Süüria keemiarelvaprogrammiga seoses osutavad, öeldakse AFP käsutusse jõudnud dokumendis BNS-i vahendusel.

Otsuseprojektis lisatakse aga, et sellisel puhul tuleb lahendus leida "konsultatsioonide ja koostööga" ja et OPCW peadirektor Ahmet Üzümcü võib hinnata väited peidetud keemiarelvavarudest alusetuks.

OPCW 41-liikmeline nõukogu tuleb reedel Haagis kokku, et arutada Süüria keemirelvade hävitamise "reeglite ja regulatsioonide" kava, nagu USA välisminister John Kerry on seda nimetanud.

Süüria nõustus keemiarelvadest loobuma USA-Venemaa kokkuleppe alusel, mis töötati välja septembri algul vastuseks 21. augusti keemiarünnakutele Damaskuse lähedal, millele Washington ähvardas sõjalise löögiga vastata.

Plaani kohaselt peab Süüria kõik oma keemiarelvad rahvusvahelisele kontrollile allutama ning 2014. aasta keskpaigaks peavad need olema hävitatud. Kui Damaskus lubadust ei täida, antakse asi ÜRO peaassambleele ja Julgeolekunõukogule.

Süüria on kohustatud esitama oma keemiarelvavarude üksikasjad seitse päeva pärast OPCW otsuse vastuvõtmist. Seejärel on inspektsiooniks aega 30 päeva.

OPCW täitevnõukogu määrab keemiarelvade hävitamise kava kindlaks 15. novembriks, öeldakse otsuseprojektis ja kutsutakse Süüriat lubama inspektoritel takistamatult kontrolli läbi viia.