"Ei relvastatud opositsioon ega režiim suuda vastaspoolt alistada," rääkis Qadri Jamil Briti ajalehele Guardian, vahendavad AFP ja BNS.

Küsimusele, milliseid ettepanekuid teeks valitsus takerdunud Genf-2 läbirääkimistel, vastas asepeaminister: "Lõpetada välismaine sekkumine, vaherahu ja rahumeelse poliitilise protsessi algatamine."

Jamil rõhutas, et tema väljaütlemised ühtivad valitsuse seisukohaga.

USA ja Venemaa on püüdnud tuua president Bashar al-Assadi valitsust ja ülestõusnuid läbirääkimistele. Mullu juunis Genfis peetud esimene kõnelusvoor lõppes kokkuleppega, mis määratles plaanid poliitiliseks üleminekuks Süürias. Seda ei ole aga kunagi ellu viidud ning Washingtoni ja Moskva katsed korraldada sel suvel uusi läbirääkimisi on jooksnud liiva.

Juba eelmisi kõnelusi boikottinud Süüria ülestõusnud nõuavad eeltingimusena Assadi tagasiastumist, enne kui soostuvad läbirääkimistelaua taha istuma.

Süüria asepeaminister Jamil kutsus rahvusvahelist kogukonda laskma Assadi valitsusel "eesrindlikke reforme" ellu viia. Ta ütles, et kodusõda on tänaseks läinud Süüria majandusele maksma 100 miljardit dollarit (74 miljardit eurot).

Jamil kuulub väiksesse ilmalikku erakonda ja kutsuti valitsusse eelmisel aastal, et pehmendada Süüria võimuerakonna Baathi ainuvõimu.