„Ma olen igasuguse lastele seksuaalse hariduse andmise vastu. See on tegevus, mis peaks olema keelatud, ja eelkõige lastele põhiõigused tagava seaduse seisukohalt, sest on lubamatu tegelda selliste asjadega, mis viivad lapse kõlvatule teele, ja loomulikult ka laste kahjuliku informatsiooni eest kaitsmise seaduse seisukohtalt,“ ütles Astahhov RIA Novostile.

Astahhovi hinnangul võib lastele enneaegselt ja ebakorrektselt esitatud informatsioon inimelu intiimsete külgede kohta võtta kõlvatuse ja ebakorrapärase eluviisi propaganda vormi ning põhjustada märkimisväärset kahju laste füüsilisele, kõlbelisele ja psüühilisele tervisele ning muuta nad kaitsetumateks kallaletungide vastu nende sugulisele puutumatusele. Astahhov tuletas lisaks meelde, et varasemad katsed luua Venemaal sugulise hariduse süsteem ei ole viinud soovitud tulemusteni.

„See muutus lõpptulemusena lapse psüühika hävitamiseks ja moraalse kahju tekitamiseks,“ selgitas lapseõiguste volinik.

Astahhovi sõnul on Vene lastel siiski hea võimalus saada head seksuaalharidust iseseisvalt, lugedes vene kirjandust.

„Parim võimalik seksuaalharidus on vene kirjandus. Ja üleüldse kirjandus. Lapsed peavad lugema rohkem raamatuid, sest seal on olemas kõik, on juttu armastusest ja sugupoolte vahelistest suhetest,“ ütles Astahhov NEWSru.com-i vahendusel.

Alaealiste seksuaalse rüvetumise ennetamiseks peab Astahhov tähtsaks taastada koolides õppeaine perekonnaelu eetika ja psühholoogia, millega võiks algust teha 15-16-aastaselt.