Assad tunnistas, et tema valitsusel on keemiarelvi. „See ei ole enam saladus,“ ütles ta, viidates oma valitsuse otsusele ühineda rahvusvahelise keemiarelvade konventsiooniga, vahendab Fox News.

Samuti ütles Assad, et 21. augusti keemiarünnak, milles hukkus teadetekohaselt üle tuhande inimese, oli rahvusvahelise õiguse rikkumine. „See on iseenesest mõistetav,“ ütles Assad. „See on põlastusväärne. See on kuritegu.“

Ometi eitas Assad järeleandmatult väidet, et tema valitsus oli selle rünnaku taga, ning jätkas teooria esitamist, et rünnaku korraldas opositsioon.

„Meil on tõendeid, et terroristlikud rühmitused kasutasid sariini,“ ütles Assad. „Kogu lugu (et Süüria valitsus kasutas seda) ei klapi isegi kokku. Me ei kasutanud mingeid keemiarelvi.“

Assadile esitati intervjuu käigus 21. augusti rünnaku kohta koostatud ÜRO raporti järeldused. Raporti järgi on olemas otsustavaid tõendeid, et keemiarelvi kasutati. Raportis ei nimetatud süüdlast, kuid selles räägiti kasutatud raketi tüübist, mis USA ja tema liitlaste väidete kohaselt osutab Süüria valitsuse süüle.

Assad lükkas need süüdistused tagasi, väites, et sariini võis sisse tuua mõne välisriigi valitsus.

„Sariini nimetatakse köögigaasiks. Kas teate miks? Sest igaüks võib valmistada sariini oma kodus,“ ütles Assad. „Me teame, et kõiki neid mässulisi toetavad valitsused.“

Samuti lükkas Assad kõrvale internetis avaldatud videod ja fotod ohvritest, öeldes, et internetis on palju võltsinguid.

Kuigi Assad ei tunnista oma süüd, on nüüd küsimus selles, kas tema valitsus allub USA-Venemaa kokkuleppele keemiarelvade loovutamise kohta, tänu millele pani USA president Barack Obama sahtlisse sõjalise jõu kasutamise plaani.

Obama administratsiooni ametnikud väidavad, et jõuga ähvardamist ei ole päevakorrast maha võetud, kuid oodatakse, kas Assad järgib kokkulepet.

Assad ütles Fox Newsile, et tema valitsus on pühendunud selle kokkuleppe nõudmiste täitmisele.

Küsimusele, kas ta saadaks relvad kuhugi hävitamiseks, vastas Assad, et selle ülesande juures on keskkonnaalaseid ohte, kuid iga riik, mis on valmis nende materjalidega seotud ohte vastu võtma, võib need võtta.

„Üldiselt, ükskõik millal meie kui Süüria ühineme mingi kokkuleppega, peame me alati nendest kokkulepetest kinni,“ ütles Assad.

Assadil oli sõnum ka Obamale, kelle sõjalise löögi andmise plaan põrkus vastuseisule nii kongressis kui ka valijate hulgas. „Kuulake oma rahvast. Järgige oma rahva tervet mõistust,“ ütles Assad.

Jätkuvalt pisendas Assad kümnete tuhandete tsiviilohvrite tähtsust, kellest on teatatud Süüria kodusõja käigus. Ta väidab, et paljud tapetutest on olnud terroristid.

„See on sõda. Ei ole olemas puhast sõda,“ ütles Assad.