"Igal riigil on vastutus teha oma otsuseid ise," kommenteeris kaitseminister Briti parlamendi otsust, millega hääletati napilt maha võimalik sõda Süüriaga nii enne kui ka pärast ÜRO keemiarelvaekspertide sõltumatut raportit, edastas ajaleht Washington Post.

"Meie sihiks on jätkata püüdlusi üheskoos tegutseva rahvusvahelise koalitsiooni moodustamiseks, Süüria režiimi on vaja keemiarünnaku eest karistada," teatas Hagel pressikonverentsil Filipiinidel.

New York Times'i andmetel on aga ka võimalik, et president Barack Obama otsusega läheb Ameerika sõtta/annab vastulöögi ilma liitlasteta, üksinda.

Hageli sõnul on raske vältida sõjalist aktsiooni Süüria territooriumil, sest „teadaolevalt on vähe valitsusi, kes ei oleks häälekalt tauninud keemiarelvade kasutamist süütute inimeste vastu" ja tema hinnangul „ei ole ka al- Assadi režiimi seisukoht viimasel ajal üheski küsimuses muutunud“.

„[Kaitseministrina] tegutsen kujunenud reaalsust arvestades ega tegele oletuslike olukordadega," lisas ta.

Reede varahommikul saatis USA Merevägi meedia andmetel Vahemere idaossa juba viienda juhitavate rakettidega USS Stout sõjalaeva. „Kõik alused jäävad esialgu paigale,“ teatati ministeeriumist.