"Ei ole mingit kahtlustki, et tohutult võika keemiarünnaku eest on täielikult vastutav Süüria režiim," ütles Ameerika Ühendriikide asepresident Joe Biden, samal ajal lisades, et rahvusvaheline koalitsioon "on valmis president Bashar al-Assadi režiimi ründama".

"Rünnata keemiarelvaga mehi, naisi ja lapsi - [režiimil] on vaja selle eest kindlasti maksta," lisas Biden.

Briti peaministri kantselei andmetel oli kolmapäeva varahommikul režiimi süüs täielikult kindel ka president Barack Obama, edastas ajaleht New York Times.

Maineka ajakirja Foreign Policy allika sõnul saadi kinnitust Süüria kaitseministeeriumi järgi luuramisel, kui kuulati pealt ministeeriumi "paanilist telefonikõnet" kohaliku keemiarelvaüksuse juhiga. Kõnest tuli välja, et režiim on süüdi ja sellest ka hästi teadlik.

Ütle kindlasti sõna sekka siin või läbi suhtlusvõrgustiku Twitter, kus palume kasutada märgusõna #Süüria

Briti peaminister David Cameron on kutsunud parlamendiliikmed neljapäeval suvepuhkuselt tagasi, et arutada Suurbritannia vastust. Cameroni kõneisiku sõnul koostavad Briti relvajõud juba kindlat rünnakuplaani.

Ameerika Ühendriikide kaitseministri Chuck Hageli sõnul on sõjavägi valmis ründama kasvõi täna, seda aga ainult president Barack Obama korraldusel.

"Süüria režiim kasutas keemiarelva oma rahva vastu," rõhutas ta.

ÜRO ei ole aga seni keemiarünnakut kinnitanud ja jätkab ka kolmapäeval pealinna lähistel nende sõnul "võimaliku keemiarünnaku" uurimist.