Eestkõneleja Cedric Alexanderi sõnul lasi tulistaja ennast barrikadeerida algkooli eesruumi ja võttis pantvangi mitu haridustöötajat, edastas uudistekanali BBC1 hommikuprogramm Breakfast.

Alexander kinnitas pressikonverentsil, et kõige "värskematel andmetel keegi surma ega vigastada ei saanud".

Decaturi linna politsei pressiesindaja Mekka Paris ütles hilisemal pressikonverentsil, et tulistaja oli 20 aastat vana meesterahvas Michael Brandon Hill ja teda ootab kindlasti mitu süüdistust, võimalusel ka terrorismisüüdistus.

Mees lasi AK-47 hinnanguliselt kuus lasku korrakaitsjate pihta, tal oli veel mitu relva. Mõne aja pärast lasi ta ennast siiski vabatahtlikult vahistada. Koolitulistaja motiivi on vaja uurijatel endiselt täpsustada.

Kohaliku meedia informatsiooni kohaselt ütles tulistaja, et ta ei karda surra ja tuli kooli inimesi maha laskma, mõne telekanali andmetel tuli isik algkooli aga vastupidi, et meediaga rääkida, mitte kedagi maha lasta.

Ronald E. McNair Discovery Learning Academy erakoolil on 870 õpilast, kes evakueeriti pärast esimest häiret otsekohe kohalikku Walmarti poodi, kus neil oli võimalik oma vanematega kohtuda. Decaturi linn asub Atlanta lähedal.