veidi maaelust
02.08.2013 08:16
Ise küll ei kurda, vaba aeg kulub peamiselt kalastamiseks ja matkamiseks. Soome on ju võrratu jõgede ja järvede maa ning kauni loodusega. Töötan maakolkas nagu mõnele meeldib ütelda, aga Soome ja Eesti kolgastel on siiski vahe sees. Külakeskuses on kõik olemas: postkontor, kool, kaks lasteaeda, ujula ja spordisaal, tervisekeskus, pangakontor, kino, kohvik, baar, kaks marketit, kolm tootmisettevõtet ehk tehast ja muid väiksemaid ettevõtmisi ning loomulikult ka farmerid.

Ei puudu ka kultuurikeskus, kus toimub palju üritusi, saab osaleda ringide töös ja neid seal jätkub, saab õppida keeli, kaks korda aastas korraldatakse suur laat. Ühesõnaga elu käib ja tegevust soovijale jätkub.

Mingeid eestlastest laaberdajaid ja joodikuid pole siinkandis kohanud. Üks kohalik napsumees on, aga tema pole laaberdaja, vaid jääb ka vindise peaga härraks. Kohalikud on väga sõbralikud ja mõne perega on ka suurem sõprusside loodud ning laupäeviti kutsutakse tihti külla, kas saunaõhtule või niisama juttu puhuma.

Twitter

Olav Osolin ‏@osokas
Kuuldes Peeter Oleski võitudest lasketiirus tuleb silme ette väike vuntsidega mees, kes õlitab oma saunas koos kindral Kerdiga kuulipildujat.

Urmas ‏@ojaurm
Tartu ülikooli ajaloo muuseumis avatakse Efraim Zuroffile totaalseks üllatuseks Schindleri list - http://www.delfi.ee/a/66531636

Hans Väre ‏@HansVre
Vargad viisid ära kaks suurt kotti prügiga. Omaniku hinnangul pole nende tekitatud kasu siiski kuigi suur. Tõsiselt. Homses "Sakalas".
Retweeted by Janek Luts

Peeter Marvet ‏@petskratt
ootan põnevusega hetke, mil Snowdeni varasalvest ilmub PowerPoint erinevate krüptoalgoritmide NSA poolt lahtimurdmise timeline'iga.

toomas hendrik ilves ‏@IlvesToomas
Moscow Criticized For Meddling In Finland's NATO Debate: http://www.defensenews.com/article/20130801/DEFREG01/308010019

kopiwaara ‏@kopiwaara
Koera elu netis via @evanwolf #prism #nsa pic.twitter.com/EOxuh12GJe

GS Elevator Gossip ‏@GSElevator
This guy has a problem with gay sportsmen?? pic.twitter.com/3eWWEQ4mQ7