"Välisminister Kerry jääb neljapäeva õhtuks Ammanisse, et otsustada, kas on veel tööd, mis nõuaks tema kohalolekut," ütles BNS-i vahendusel välisministeeriumi ametnik.

Võimalikule läbimurdele Kerry pingutuste viljana viitab Iisraeli armeeraadio teade, et sõjavägi valmistub tühistama mõningaid palestiinlastele kehtestatud liikumispiirangud.

"Paistab, et paari järgmise päeva jooksul otsustatakse Iisraeli ja palestiinlaste vaheliste läbirääkimiste tulevik," ütles armeeraadio reporter Palestiina territooriumidelt.

"Julgeolekuhinnangu alusel avatakse eeldatavasti varsti palestiinlastele liikluseks kaks territooriumidele viivat maanteed: üks Ram Allah'st põhjas ja teine Beit Haggai lähedal," lisas ta Läänekalda lõunaosas Hebroni lähedal paiknevale asundusele viidates.

Palestiina president Mahmoud Abbas kohtub neljapäeval Ram Allah's Palestiina Vabastusorganisatsiooni (PVO) juhtidega ja annab neile edasi USA välisministri John Kerryga Jordaanias räägitu.

Kuuendat korda Lähis-Idas viibiv Kerry ütles kolmapäeval, et tema pingutused hakkavad vilja kandma ning Iisrael ja Palestiina on jõudmas rahukõneluste jätkamisele lähemale.

"Raske ja sihikindla tööga on meil õnnestunud erimeelsusi oluliselt vähendada," ütles Kerry pressikonverentsil. "Liigume aina lähemale ning ma olen endiselt lootusrikas, et pooled jõuavad sama laua äärde," lisas välisminister pärast kohtumist Abbasi ja araabia maade esindajatega.

Kerry, kelle Jordaania-visiit peaks neljapäeval lõppema, ootab Abbasi kohtumise tulemust ja otsustab oma järgmised sammud selle põhjal, ütles USA ametnik.