"Politsei kogub praegu selle juhtumi kohta täiendavat infot ja otsustab selle põhjal lähemal ajal, kas on alust algatada kriminaalmenetlus või mitte," ütles Põhja prokuratuuri pressiesindaja Arno Põder Delfile.

Põder lisas veel, et Eestis on kriminaalkorras karistatav ravimi väljakirjutamine spordis dopinguna kasutamiseks, samuti ravimi dopinguna kasutamisele kallutamine ja ravimi dopinguna manustamiseks üleandmine.

Kohtus on nende tegude eest süüdimõistmisel karistusena ette nähtud rahaline karistus.

Sihtasutuse Eesti Antidoping juht Kristel Berendsen kinnitas eile Delfile ja Eesti Päevalehele, et mõni nädal tagasi positiivse dopinguproovi andnud noore ujuja B-proov osutus samuti positiivseks. "B-proov sisaldas stanozololi, mis on anaboolne steroid," lausus ta.

Kuna tegemist on aga alaealise ujujaga ja kõik asjaolud tema dopingu tarvitamise ümber pole veel selged, ei saa SA Eesti Antidoping ega ujumisliit sportlase nime veel avalikustada.

Eesti Päevalehe ja Delfi andmetel on tegemist möödunud nädalal Tartus purjuspäi autoroolis vahele jäänud ujumistreeneri Nikolai Borzovi 17-aastase õpilasega.