Video jäädvustanud Fred Hayes ütles telekanalile, et tuli koos naisega jalutama, kui märkas kahtlaselt maanduvat lennukit, haaras mobiiltelefoni ja hakkas filmima. Hayes jäädvustas video umbes 1,6 kilomeetri kauguselt.

Reisilennuki piloot üritas maandumist katkestada

Värskelt avaldatud kokpiti kõnesalvesti analüüs näitas, et Asiana Airlinesi reisilennuki Boeing 777 piloot üritas 1,5 sekundit enne õnnetust maandumist katkestada. Kõrguse tõstmiseks üritas ta lennuki mootoritele võimsust lisada.

Lennuki telik või saba aga tabas lainemurdjat, viimane kukkus otsast ja õhusõiduk süttis põlema. Inimestel õnnestus mööda täispuhutavaid liugteid enne suuremat põlengut siiski põgeneda.

Õnnetuse ajal oli väljalülitatud glissaadimajakas, mis aitab pilootidel tavaliselt halva nähtavuse korral määrata kaugust rajani - laupäeval oli ilm San Franciscos päikeseline.

Asiana Airlines esindajate sõnul ei põhjustanud seitse aastat vana lennuki alla kukkumist mehaaniline või tehniline viga.

San Franciscosse saabus lennuk Hiina rahvaarvult suurimast linnast Shanghaist, vahepeatus tehti ka Lõuna-Korea pealinnas Soulis, pardal oli 291 reisijat ja 16 meeskonnaliiget.