Eelvooru nimetati üle 1300 inimese, reede õhtul avaldati aga saja parima nimekiri, kellest seejärel kümme parimat valiti. Võitja valitakse kümne finalisti seast kolme nädala pärast.

Samas kui vormel 1 piloot Michael Schumacher, Wimbledoni tiitlivõitja Boris Becker, tennisekuninganna Steffi Graf ja endine jalgpallitäht Franz Beckenbauer pääsesid 40 parima sekka, ei olnud tippmodell Claudia Schifferit ega Nobeli-laureaadist kirjanikku Günter Grassi isegi esimese saja seas.

Ajaleht Bild ja telekanal ZDF korraldasid võistluse populaarse Briti telesaate “Great Britons” (“Suured britid”) eeskujul, kus kõigi aegade suurimaks britiks osutus sõjaaegne peaminister Winston Churchill.

Aastaid sõjasüüst koormatud ja rahvuskangelaste kummardamist pelgaval Saksamaal peegeldab parima sakslase konkurss kasvavat, kuigi veel tagasihoidlikku patriotismi.

Esikümnesse jõudsid veel endised kantslerid Konrad Adenauer ja Otto von Bismarck, luuletaja Johann Wolfgang von Goethe, kirikureformaator Martin Luther, trükipressi leiutaja Johannes Gutenberg ning Hitleri-aegsed vastupanuvõitlejad Sophie Scholl ja tema vend Hans, kelle natsid hukata lasid.

Esisaja seas oli hulgaliselt Hitleri vastaseid. Hitler ise nimekirja ei pääsenud, küll aga natsiaegne ja hiljem USA-sse emigreerunud raketiteadlane Wernher von Braun, kes oli 63. kohal.

Üllatuse valmistas sõjajärgsetes Saksa linnades rusude koristamisel osalenud nn varemenaiste pääsemine saja esimese sekka.

Kantsler Gerhard Schröder oli 82. kohal, olümpiavõitjast iluuisutaja Katarina Witt 70., helilooja Richard Wagner 69. ja näitleja Marlene Dietrich 50.

Välisminister Joschka Fischer (52) jäi maha rocklaulja Nenast (38), juute koonduslaagritest päästnud töösturist Oskar Schindlerist (37), Beckenbauerist (36), Beckerist (35), Grafist (32), Schumacherist (26) ja helilooja Ludwig van Beethovenist (12).

Ekskantsler Helmut Kohl oli 13. ja Wolfgang Amadeus Mozart 20. kohal. Mozarti valimine oli vastuoluline, sest austerlased peavad heliloojat hoopis oma rahvuskaaslaseks.