Haiglasse viidud inimestest 42 olid kriitilises seisundis. Surma sai õnnetuses kaks teismelist Hiina tüdrukut, edastas The New York Times.

Miks lennuõnnetus juhtus, ei ole veel täpselt teada, kuid ekspertide sõnul oli õhusõiduk maandudes liiga madalal ning selle saba või telik võis tabada lennuraja lõpus asuvat lainemurdjat. Uudisteagentuuri Reuters allikate andmetel oli lennuõnnetuse ajal väljalülitatud ka glissaadimajakas, mis aitab pilootidel tavaliselt halva nähtavuse korral määrata kaugust rajani. Lennufirma Asiana Airlinesi hinnangul ei olnud tõenäoliselt tegu tehnilise rikkega.

Lennuki sabaosa kukkus maandumisel rajale prantsatades otsast ja õhusõiduk süttis põlema. Kuigi algul teatati, et reisijatel võis olla probleeme põlevast lennukist välja saamisega, siis hiljem siiski täpsustati, et inimestel oli võimalik põgeneda mööda täispuhutavaid liugteid juba enne suuremat põlengut.

Föderaalne Juurdlusbüroo (FBI) kinnitusel ei olnud tegu terrorirünnakuga.

San Franciscosse saabus lend 214 Lõuna-Korea pealinnast Soulist, pardal oli 291 reisijat ja 16 meeskonnaliiget. Kinnitatud andmetel oli lennukis 141 Hiina, 77 Lõuna-Korea ja 61 USA kodanikku.