Kohaliku telekanali KTVU andmetel tabas lennuki sabaosa maandumisrada. Briti telekanali BBC varasem väide, et õhusõiduk üritas teha hädamaandumist pardal puhkenud tulekahju tõttu, ei vastanud tõele.


SÜNDMUSTE ARENGUD:

* San Francisco linnapea korraldatud pressikonverentsil Eesti aja järgi kell 2 teatati vähemalt kahest hukkunust ja kümnetest vigastatutest.

* Ametnike andmetel lendas lennuk Ühendriikidesse algselt hoopis Hiina rahvaarvult suurimast linnast Shanghaist. Soul oli vahepeatuseks.

* San Francisco haigla traumaosakonda on toodud kaheksa täiskasvanut ja kaks last, kes on kõik kriitilises seisundis. Kuus patsienti on naised ja kaks mehed.

* Briti Rahvusringhäälingu uudistekanal kinnitab vähemalt ühe reisija hukkumist. Neile teadaolevalt sai viga vähemalt kolmkümmend inimest.

* Riikliku Transpordiohutuse Nõukogu (NTSB) pressiesindaja sõnul ei ole veel võimalik täpselt öelda, miks õnnetus juhtus. NTSB on alustanud juhtumi uurimist.

* Osa uudisteagnetuure edastab, et San Francisco lennuõnnetuses hukkus vähemalt kaks inimest ja sai viga veel kaksteist.

* Föderaalne Juurdlusbüroo (FBI) kinnitab CNNi vahendusel, et tegu ei olnud terrorirünnakuga.


KTVU hinnangul võis mõningatel reisijatel olla probleeme õhusõidukist välja saamisega, kuid CNN lisas hiljem, et suur osa reisijatest sai siiski välja. USA lennuamet FAA alustas koostöös võimudega juhtumi uurimist.

Eesti aja järgi umbes kella 22.45 oli põleng täielikult kustutatud, toona veel teateid hukkunutest ega vigastatutest polnud. Videokaadritelt oli näha, et lennukil puudub sabaosa ja selle kere on tugevasti kahjustatud.

San Franciscosse saabus lend 214 Lõuna-Korea pealinnast Soulist, pardal oli 291 reisijat ja 16 meeskonnaliiget. Lennukis oli kinnitatud andmetel 141 Hiina, 77 Lõuna-Korea ja 61 USA kodanikku.