Algne plaan oli läbida Tillniidu-Aegviidu matkarada. Rongiga sai ilusti Tillniidusse ja matkamine võis alati.

Algus oli paljulubav. Saime kohe alguses mõnusale metsavahelisele teele, kus oli hea kõndida ning puud andsid ka mõnusat varju lõõmava päikese eest. Seda teed aga oli kahjuks ainult umbes 2 kilomeetrit ja peagi leidsime end maantee pealt, mida oli umbes 10 kilomeetrit.

Jõudes lõpuks Kõnnumaa MKA-sse (Kõnnumaa MKA alal asub ilus Loosalu raba erinevate järvedega) pärast üsna ilmetut kruusa ja asfaltteel kõndimist, võis tõeline matkamine alata. Kahjuks seegi väga kaua ei kestnud - niipea, kui metsa hakkasime jõudma, ootas meid ees paar kilomeetrit matkarada, kus võsa oli rinnuni ja üsna raskesti läbitav.

Mõtlesime, et ega see nüüd nii kontimurdev ka ei ole. Mingi hetk sai võsa otsa ja jõudsime sügavasse metsa, mis oli pooleldi laudteega kaetud, kuid tee oli kohutavas seisus. Lauad logisesid korralikult ja mõnes kohas olid mõned lauad puudu.

Rabasse jõudes oli olukord veel hullem. Osa laudasid olid täiesti vee sisse vajunud ja libisemisoht päris suur, osa lahti tulnud või puudusid üldse. Jäi mulje, et laudtee on ehitatud esimese vabariigi ajal ja vahepeal polnud keegi seda hooldamas käinud.

Ühel hetkel rabas laudtee lihtsalt lõppes ära. Puudus igasugune tähistus. See päädis sellega, et me ekslesime pool tundi mööda raba ringi, kuni leidsime ilma laudteeta raja, mis oli lõpuks õige rada.

RMK kodulehelt saadud kaart oli ebatäpne ja raskesti jälgitav. Rabas läks tee kohati 10 cm kauguselt järvest, kuhu oleksin ka äärpealt sisse kukkunud kuna tee ise oli väga habras ja mingil hetkel lihtsalt vajusin sellest läbi. Rabast välja jõudes oli jälle natuke korralikku matkateed.

Ja siis tuli jälle korralik võsastunud tee - 5 kilomeetrit korralikku piina. Võsast välja tulles oli jälle 8 kilomeetrit üsna ilmetut kruusateed. Hirvelaanes otsustasime retke pooleli jätta, kuna oli selge, et raja kvaliteet paremaks ei lähe. Vaatamisväärsused rajal sisuliselt puudusid.

Muidugi peab ka iseennast süüdistama, et ei uurinud raja kohta piisavalt palju enne teele asumist. RMK kodulehel olevad pildid samas paistsid lootusandvad, aga eks pannaks reklaami eesmärgil ikka need vähesed ilusad kohad üles.

Kindlasti ei saa ma väita, et kogu uus RMK rada on mõttetu ja ilmetu, aga tundub, et härrad RMK-s peavad sellega veel kõvasti vaeva nägema, et teha see atraktiivsemaks.