Vaadates liiklusõnnetuste statistikat tõi politsei ja piirivalveameti liiklusbüroo juht Alo Kirsimäe välja, et kui aasta esimestel kuudel oli eestlastel tõsiselt põhjust oma liiklusohutuse üle uhkust tunda, siis viimased kuud ja nädalad on taaskord toonud rea hoiatavaid näiteid sellest, kui traagilised tagajärjed võivad olla mõtlematul käitumisel liikluses.

Aasta esimese viie kuu joobekontrollide statistika näitab aga Kirsimäe sõnul, et 1,2 protsenti kontrollitud sõidukijuhtidest oli joobes - 2012 oli see arv 1,73 protsenti.

"1. juuni seisuga oli liiklusregistris arvel 745 155 mootorsõidukit. Eeldusel, et 2/3 neist osaleb igapäevaselt liikluses, siis 1,2 protsenti roolijoodikute osakaalu kohaselt sõidab meie teedel ja tänavatel iga päev üle 5900 roolijoodiku," ütles Kirsimäe Delfile.

Kuna liiklusõnnetustest põhjustatud surmad ja vigastused päädivad märkimisväärsete sotsiaalsete ja majanduslike kuludega, siis on Kirsimäe sõnul see üks rikkumine, millele politsei suve jooksul eriti tähelepanu pöörab.

"Lubatud piirkiiruse ületamine, alkoholi mõju all sõiduki juhtimine ning kinnitamata turvavööd on liikluses kolm peamist ohutegurit, millesse politsei suvekuudel panustab. Need on rikkumised, millega pannakse liikluses otseselt ohtu enda ja teiste liiklejate elu ning teeme kõik selle nimel, et nö vahelejäämise risk oleks selliste rikkumiste puhul võimalikult suur, ütles Kirsimäe.

Politseijuhi sõnul on 2013. aasta jaanuarist kuni maini politsei tabanud 0,2-0,49 promillise joobega 520 juhti, 0,5-1,49 promilliga 1218 juhti ning kriminaalse ehk 1,5 promillise joobega 1257 juhti.