Ottawas asuv Kanada konkurentsibüroo teatas, et on avastanud tõendeid, mis viitavad hinnakokkulepetele. Süüdistus esitati Nestlé Canadale, Mars Canadale ja jaemüügivõrgustikule ITWAL, vahendab BBC News.

Büroo teatas, et nendega tegi asja uurimisel koostööd USA maiustustefirma Hershey Kanada divisjon. Võimude teatel tunnistab väidetavalt samuti vandenõus osalenud Hershey Canada end hiljem sel kuul süüdi, saades vastutasuks kergema karistuse.

„Me oleme täielikult pühendunud nende jälitamisele, kes on seotud jultunud konkurentsivastase käitumisega, mis teeb kahju Kanada tarbijatele,“ ütles ajutine konkurentsivolinik John Pecman. „Hinnakokkulepe on tõsine kriminaalkuritegu ja täna esitatud süüdistused näitavad konkurentsibüroo otsustavust kartellitegevuse lõpetamiseks Kanadas.“

„Mars Canada kavatseb end nende süüdistuste vastu innukalt kaitsta. Mars Canada poliitika on käimasolevaid kohtuprotsesse mitte kommenteerida ja seetõttu ei saa me selle asjaga seoses ühtki täiendavat kommentaari anda,“ teatas Mars Canada.

Süüdistus on esitatud ka kolmele füüsilisele isikule.

Need on Nestlé Canada endine president Robert Leonidas, Nestlé Canada maiustustedivisjoni endine president Sandra Martinez ja ITWAL-i president ja tegevjuht David Glenn Stevens.