Häirekeskus sai teate maastikupõlengust Kirikukülas täna kell 15.57. Teatajaks oli Penijõe vaatetornis olnud isik, kes hindas põlengualaks paarsada ruutmeetrit, teatas Lääne päästekeskus.

Esimesena sündmuskohale saabunud Lihula päästekomando päästjad selgitasid välja, et põlengualale ei ole võimalik jalgsi ega tehnikaga ligineda ja üks auto suundus uuesti komandosse paadi järgi.

Põleng jäi Penijõe ja Tuudi jõe vahelisele alale ning tugeva tuule tõttu liikus edasi Penijõelt Tuudi jõe suunas. Kuna põleng oli inimesi ja tehnikat mittekandval vesisel roostiku ala, oli päästjatel ainukene võimalus panna tulele piir Penijõel ja seejärel oodata Tuudi jõe kallastel, et takistada tule levikut üle jõe.

Tuudi jõel toimusid kustutustööd ka paadist. Tulekahju saadi kontrolli alla kell 18.56 ja kustutati lõplikult kell 20.44. Kustutustöödel osalesid päästjad Lihula ja Risti komandost ning Kõmsi vabatahtlikust komandost ja Haapsalu operatiivkorrapidaja.

Kokku põles ligikaudu 180 hektarit roostiku. Kuna tulekahjust teatamise hetkel oli ümbruskonnas äike ja põleng sai alguse kohas, kus puudusid elektriliinid ning inimestele ligipääs, on arvatavaks tekkepõhjuseks esialgsetel andmetel pikselöök.