Palee kinnitas, et iga kahe aasta tagant toimuval kohtumisel osaleb kuninganna asemel Walesi prints Charles, vahendab Daily Telegraph.

„See on osa käimasolevast protsessist, millega vaadatakse üle kuninganna pikamaareiside korraldus,“ ütles Buckinghami palee pressiesindaja. Sama toimus ka eelmisel aastal, kui osadel kuninganna teemantjuubeli üritustel kaugetel maadel käisid teised kuningliku perekonna liikmed, samas kui kuninganna ja Edinburghi hertsog prints Philip reisisid palju Inglismaal, Šotimaal, Walesis ja Põhja-Iirimaal. Walesi prints Charles ja Cornwalli hertsoginna Camilla külastasid Kanadat ning prints Harry käis ringreisil Kariibi mere maades.

Palee teatel on kuningannal siiski kavas sama palju üritusi ja visiite nagu alati. Üle on vaadatud lihtsalt pikamaareisid. Seda arvatavalt seoses kuninganna vanusega (mida on nüüdseks 87 aastat).

Enne Briti rahvaste ühenduse kohtumist on teiste liikmesriikide valitsused tõstatanud küsimuse inimõiguste rikkumisest Sri Lankal. Kuninganna otsust ei peeta sellega seotud olevaks.

Briti rahvaste ühenduse 54 liikmesriigi valitsusjuhid kohtuvad iga kahe aasta tagant, et arutada globaalseid küsimusi, ning eelmisel kohtumisel 2011. aastal Austraalias Perthis oli kuninganna kohal.