Gazeta.ua andmetel teatasid aktsioonist osavõtjad lisaks, et pöörduvad Ukraina kirjanike liidu poole palvega võtta president vastu selle ridadesse. „Sellise honorari ja sellise hulga kirjutatud raamatutega inimene on selle ära teeninud,“ ütles üks aktivistidest Tatjana Lihhodejeva. Ta tunnistas, et ei ole ühtki Janukovitši raamatut lugenud, sest ei ole suutnud neid ei poodidest ega ka raamatukogudest leida. „Ma arvan, et ta on nii populaarne, et inimesed lausa krabavad neid raamatuid riiulitelt. Ma arvan, et inimesed lausa neelavad neid, sest need on lihtsalt bestsellerid,“ lisas Lihhodejeva irooniliselt, vahendab Lenta.ru.

Varem selgus, et Janukovitš on Ukrainas üks kõrgemini tasustatud kirjanikke. 2011. aasta deklaratsioonis näitas Ukraina president, et sai Donetski trükikojalt Novõi Mir tasu 16,4 miljonit grivnat (üle kahe miljoni dollari). Trükikojast selgitati siis, et presidendilt osteti tema aastatel 2005-2010 avaldatud raamatute autoriõigused (jutt käib neljast väljaandest: „Aasta opositsioonis“, „...Ja aasta võimu juures“, „Tee läbimine“ ja „Kuidas Ukraina peaks edasi elama“). Novõi Mir omandas õigused ka Janukovitši veel avaldamata raamatutele. „Kui palju neid tuleb ja kas neid üldse tuleb, me ei tea. Aga tema mälestuste vastu, mis võivad tulla, on suur kommertshuvi,“ ütles trükikoja välismajandustegevuse asedirektor Eduard Vakulenko.

Aprilli alguses avaldatud 2012. aasta deklaratsioonist selgub, et Janukovitš sai selle arvestusperioodi jooksul Novõi Mirilt veel ühe autoritasu kahe miljoni dollari väärtuses. Väljaanne Zerkalo Nedeli arvutas, et kui üks raamat maksab keskmiselt 50 grivnat (umbes kuus dollarit) ja kui keskmine autoritasu on kümme protsenti planeeritud müügist, peaks Janukovitši teoste tiraaž olema 6,4 miljonit eksemplari. Samas on aga Janukovitši raamatute leidmine jaemüügist problemaatiline.

Zerkalo Nedeli kirjutas veel, et Janukovitšile honorari maksev trükikoda ei tegele üldse raamatute väljaandmisega. Seal trükitakse ajalehti ja ajakirju ning toodetakse kartongpakendeid ja kilet. Novaja Gazeta andmetel tegi Janukovitš selle trükikojaga koostööd juba enne seda, kui oli aastatel 1997-2002 Donetski oblasti kuberner. Novõi Mir trükkis siis Janukovitši reklaambuklette ning hiljem lendlehti tema presidendiks valimise toetuseks.