Antwerpeni provintsi kuberneri Cathy Berxi sõnul hukkusid bussiõnnetuses kaks Poola bussijuhti ja kolm venelast (kaks täiskasvanut ja üks noor), vahendab Het Laatste Nieuws.

Venelased tahavad pühapäeva hommikul Oelegemis traagiliselt lõppenud bussireisi kohta kõike teada saada: mis juhtus, miks ja kuidas reis korraldati, millised vigastused ohvritel täpselt on. Venemaa presidendi lasteõiguste volinik Pavel Astahhov nõudis Volgogradi oblasti kubernerilt õnnetuse põhjalikku uurimist. Ta tahab uurida ka reisi organiseerimisega seotud asjaolusid, teatas uudisteagentuur Interfax.

„Kui meiega mingi õnnetus juhtub, otsime ka meie selle eest vastutajaid. Aga venelased lähevad selles äärmustesse: peab leidma ja leitaksegi nii kiiresti, kui võimalik, süüdlane,“ ütles Genti ülikooli professor Koen Schoors.

Et venelased otsivad tõsiselt süüdlasi, paistis pühapäeval välja ka õnnetuskohal. Venemaa konsul ja tema kaastöötaja üritasid bussi vrakki läbi otsida, kuid politsei ei andnud neile selleks luba. Ka haiglates, kuhu viidi viga saanud, on juba käinud Vene diplomaadid.

Moskva hoiab režiid kõiges õnnetusse puutuvad kindlalt oma käes, ka ohvrite kodumaale toimetamisse puutuvas. „Eriolukordade ministeerium teeb kõik, et ohvrid nii kiiresti, kui võimalik, kodumaale tuua,“ ütles Venemaa Brüsseli saatkonna pressiatašee Georgi Kuznetsov. „See on standardprotseduur, kui venelased välismaal vigastada saavad.“