Linnas peaks pikivahe olema vähemalt 25 meetrit. Ometi on palju kõiksugu kiirustajaid ja vaheletrügijaid. On ju ka endal ebameeldiv sõita, kui keegi „hingab“ pidevalt kuklasse. Tegelikult on ju pikivahe hoidmine viisakusnäide kaasliikleja suhtes, kuna annad talle hingamisruumi. Kui sõita eesliiklejal pidevalt kannul, võib hakata tema oma kiirust tõstma, et sabasolijast lahti saada. Sellega tõuseb kiirus ja närvilisus ning liiklusohtlik olukord ongi valmis.

Tagumine sõitja, kes ebapiisava vahe tõttu ei suuda õigel ajal reageerida ja pidurdada, jääb alati liiklusõnnetuses süüdi.

Piisava pikivahega on meil endal aega pidurdamiseks ning marsruudi planeerimiseks. Me oleme ise vähem närvilisemad ning austame eespool liiklejat. Linnasõit ja ummikutes istumine ajab niigi meele mustaks, seega milleks seda väikese pikivahega veel nii enda kui teiste jaoks närvilisemaks muuta?

Kuna suvi on lähenemas ning tulevad puhkused ning liikumist autodega on palju nii linnast välja kui ka linnas sees, siis tasuks pikivahe meeles pidada.