Üle maailma on spekuleeritud, kas riigijuhi abikaasa Ri Sol-ju oli eelmisel aastal tehtud fotodel rase või mitte, nüüd on rasedust ja sünnitamist kinnitatud USA ja Lõuna-Korea meediale, kirjutas The Telegraph.

"Sünnitus toimus 2012.aasta lõpus. Tegemist võis olla ka keisrilõikega, et laps sünniks kindlasti just sel aastal, mil möödus sada aastat Kim II-sungi sünnist," ütles Lõuna-Korea valitsuse allikas Lõuna-Korea ajalehele Chosun Ilbole.

Lapse sugu on jätkuvalt teadmata, kuid kuna riik ei ole ametlikku teadaannet teinud, arvatakse, et tegemist on ilmselt tütrega.

"Kui oleks sündinud poiss, oleks Põhja-Korea sellest teada andnud," ütles Michael Madden, online ajakirja North Korea Leadership Watch toimetaja Washington Free Beaconile.

Jutud esileedi võimalikust rasedusest kerkisid esile eelmisel aastal, mil Ri Sol-ju kandis avaraid rõivaid ning nende alt paistis beebikõht. Hiljutistel piltidel on aga Ri taas kitsamates riietes ning see andis veelgi alust spekulatsioonideks vahepealsest rasedusest.

Varastes 20-ndates lauljana esinenud Ri Sol-ju saatust riigijuhi abikaasana kinnitas Pyongyangi riiklik meedia pärast seda, kui naine ilmus mitmetele avalikele üritustele Kim Jong-uni kaaslasena.

Kui eelmised esileedid on olnud avalikkuses eest pea täielikult varjus, siis Ri Sol-ju armastab kanda tippdisainerite riideid ning kalleid juveele ning neid kandes enesekindlalt naeratada. Seda tõlgendatakse kui naise järjest kasvavat mõju oma abikaasa Kim Jong-uni üle.