Jeemeni siseminister Abdelqader Qahtan rääkis Austria ajalehele Kronen Zeitung, et tabatud on kaks röövile kaasa aidanud inimest. Minister lisas, et mehed peeti kinni Hadramauti maakonnas, vahendab Iltalehti.

Röövitute olukorra kohta mingit uut infot aga hetkel pole, nentis Qahtan.

Sel neljapäeval möödus röövitud austerlase videopöördumisest seitse päeva, mille jooksul pidi olema makstud lunaraha mehe pääsemise ja elu eest.

Uudisteagentuuri Reuters andmetel riputati röövitud austerlase videopöördumine videokeskkonda Youtube üles 21. veebruaril. Austerlane pöördub videoklipis abipalvega Austria, Jeemeni ja Euroopa Liidu poole, et need täidaksid pantvangivõtjate nõudmised, sest muidu ta tapetakse seitse päeva pärast video avaldamist.

Austria välisministeerium ja Jeemeni valitsus on varasemalt kinnitanud, et nemad väljapressimistele ei allu ja lunaraha ei maksa.

Videopöördumine:

"Minu nimi on Dominique Naybauer. Olen Austria kodanik. Mind pantvangistati Jeemeni hõimu poolt 21. detsembril. Nad nõuavad lunaraha. Palun Jeemeni valitsust, Austria valitsust ja kõiki teisi valitsusi ning Euroopa Liitu andma neile, mida nad tahavad. Muidu tapetakse mind seitse päeva pärast selle videoklipi avaldamist."

"Ema, isa, Lucas, Angela, ma armastan teid üle kõige. Seni olen ma hea tervise juures.
Videolt on näha, et röövitut sihitakse relvaga (arvatavasti AK-47) pähe. Habetunud austerlane nutab ja loeb ette pöördumise nii inglise kui ka saksa keeles.

Sel nädalal pöördusid Youtube vahendusel röövijate poole ka austerlase pisarais vanemad, kes palusid neilt nende poja vabastamist.

Videopöördumine:

Isa: "Dominiki perekonna nimel loodame kogu südamest, et te meie poja kiirelt ja turvaliselt vabastate. Palun olge suuremeelsed. Kallis poeg, mõtleme sinu peale pidevalt ja teeme kõik, et sind aidata."

Ema: "Emana ma palvetan, et Dominiki vabastaksite ja koju saadaksite. Me austame teie riigi kultuuri ja keelt. Dominiki noorem vend, ta 100-aastane vanaisa ja vanaema ning ülejäänud pereliikmed on hakanud lootust kaotama. Me teeme kõik, mida nõuate."

Maavaidlustega seotud hõimuvõitlejad röövisid soomlastest abielupaari ja austerlase Sanaas 21. detsembril ning esialgu hoiti neid mägises Khawlani piirkonnas pealinnast umbes 80 kilomeetrit kagus.

Jeemeni julgeolekuametnikud ütlesid eelmisel kuul, et röövijateks on "al-Qaidaga seotud hõimumehed", kes viisid pantvangid Maribi provintsi.

Kohaliku ajalehe Yemen Post võrguväljaanne kirjutas mullu detsembris hõimuallikatele viidates, et röövitute eest nõutakse seitse miljonit dollarit ehk viis miljonit eurot lunaraha.