Austerlane pöördus videoklipis abipalvega Austria, Jeemeni ja Euroopa Liidu poole, et need täidaksid pantvangivõtjate nõudmised, sest muidu ta tapetakse seitse päeva pärast.

Videopöördumine:

"Minu nimi on Dominique Naybauer. Olen Austria kodanik. Mind pantvangistati Jeemeni hõimu poolt 21. detsembril. Nad nõuavad lunaraha. Palun Jeemeni valitsust, Austria valitsust ja kõiki teisi valitsusi ning Euroopa Liitu andma neile, mida nad tahavad. Muidu tapetakse mind seitse päeva pärast selle videoklipi avaldamist."

"Ema, isa, Lucas, Angela, ma armastan teid üle kõige. Praeguseni olen ma hea tervise juures."

Videolt on näha, et röövitut sihitakse relvaga (arvatavasti AK-47) pähe. Habetunud austerlane nutab ja loeb ette pöördumise nii inglise kui ka saksa keeles.

Videoklipp postitati Youtube 21. veebruaril, kinnitasid Soome ja Austria ametivõimud ühiselt, vahendab Austria uudisteagentuur APA.

Soome välisministeeriumi teatel ei lisa austerlase abipalveklipp aga mingit teavet soomlastest abielupaari kohta. Samas on võimalik, et samasugune abipalve avaldatakse ka soomlastest, kirjutab Iltalehti.

Maavaidlustega seotud hõimuvõitlejad röövisid soomlastest abielupaari ja austerlase Sanaas 21. detsembril ning esialgu hoiti neid mägises Khawlani piirkonnas pealinnast umbes 80 kilomeetrit kagus. Jeemeni julgeolekuametnikud ütlesid eelmisel kuul, et röövijateks on "al-Qaidaga seotud hõimumehed", kes viisid pantvangid Maribi provintsi.

Röövi taga on kohalike hõimude esindajad, mitte terrorivõrgustiku al-Qaida liikmed, ütles julgeolekuallikas toona uudisteagentuurile AFP-le.

Kohaliku ajalehe Yemen Post võrguväljaanne kirjutas mullu detsembris hõimuallikatele viidates, et röövitute eest nõutakse seitse miljonit dollarit ehk viis miljonit eurot lunaraha.