Programmi saab vaadata kella 9-st aadressilt www.delfi.ee (avalehel) ja www.delfi.ee/ev95kava.

15.00 FILM: Detsembrikuumus

Artur Talviku mängufilm, kus peaosades on Liisi Koikson ja Sergo Vares.

16.30 Aastapäeva köögipool

Estonias pakutavad söögid ja joogid. Delfi ja Eesti Päevalehe viinatest. Delfi Naisteka aastapäevaroad.

17.00 OTSEÜLEKANNE: külaliste saabumine Estonia teatrisse

Estoniasse saabuvad presidendipaari poolt kutsutud külalised.

18.00 95 Eesti inimest

Tutvustame eestlasi ja edastame nende soovid vabariigi sünnipäeva puhul.

18.40 Presidendi aastapäevakõne


19.05 OTSEÜLEKANNE: Vabariigi Presidendi ja proua Evelin Ilvese vastuvõtt Estonia kontserdimajas

Estonias on ajakirjanikud Anne Sääsk, Madis Vaikmaa, Julia Rodina ja Epp-Mare Kukemelk, kes vahendavad Delfi TV vaatajatele muljeid pidupäevaballilt.

Kätlemist kommenteerivad toimetusest EPLi ja Delfi ühistoimetuse ajakirjanik Lauri Tankler ja Wall Street Journali Eesti kirjasaatja Liis Kängsepp.

22.00 FILM: Detsembrikuumus

Päev lõpeb kordusfilmiga. Artur Talviku mängufilm, kus peaosades on Liisi Koikson ja Sergo Vares.

Telepildi edastamine interneti vahendusel pole Eestis enam kellelegi uudiseks – ilmselt tuhanded meist on vaadanud jääkeldri protsessi, dopinguskandaali pressikonverentsi või ka erinevaid spordiülekandeid arvuti või nutiseadme vahendusel. Eesti riigi sünnipäeva puhul soovime pakkuda aga kõigile Delfi ehk Eesti suurima internetikeskkonna kasutajatele võimalust elada sünnipäevale kaasa tervikliku teleprogrammi saatel ja seda hommikust õhtuni.

Televaataja on harjunud, et 24. veebruari "kavasse" kuuluvad ennelõunane kaitseväe paraad Vabaduse väljakul ning õhtune Vabariigi presidendi kõne koos vastuvõtuga. Neid sündmusi saab pühapäeval vaadata otsepildis, asjalike kommentaatoritega ja koos intervjuudega Delfi vahendusel. Seda asukohast sõltumata – pea kõikjale Eestis ulatub mobiilne internet, mille vahendusel Eesti sünnipäeva ametlikest üritustest osa saada.

Päeva jooksul saab Delfi TV vahendusel veel tutvuda 95 Eesti inimese looga. Käisime ja uurisime Eesti inimestelt, millised on nende rõõmud ja mured, mõtted ja lootused seoses oma riigiga. Vastajaid on täpselt nii palju, kui on meie riigil vanust ja iga vastaja esindab erinevat aastakäiku meie ajaloos.

Teleprogrammist leiab veel 1924. aasta riigipöördekatset kujutava filmi "Detsembrikuumus", samuti saab tutvuda Vabadussõja kangelastest rääkiva filmi "Nimed marmortahvlil" sünnilooga. Sekka ka meelalahutuslikumat – testime vabariigi sünnipäeva söögilauale kuuluvaid tooteid, vaatleme pidulikule vastuvõtule tulijate kostüüme.

Eesti 95. sünnipäev on meie kõigi sünnipäev, kus sel aastal saab osaleda igal pool – kodus, metsatalus, kohvikus, ühistranspordis.