Edasiste tuumakatsetustega võivad kaasneda ka kanderaketi proovilennud, ütles Reutersile anonüümseks jääda soovinud isik, kellel on kontakte nii Põhja-Korea kui Hiina kõrgete ametnikega.

Teisipäeval viis Põhja-Korea ellu oma ajaloo kolmanda tuumakatsetuse. See tegu mõisteti üleilmselt praktiliselt üksmeelselt hukka. Ühendriigid nimetasid põhjakorealaste tuumakatsetust ohuks ja provokatsiooniks.

„Kõik on sisuliselt neljandaks ja viiendaks tuumakatsetuseks valmis ning ka kanderaketi katsetus võib varsti toimuda,“ rääkis anonüümne allikas Reutersile.

Neljas tuumakatsetus saab tema sõnul olema suurem kui sel nädalal teostatu ning selle võimsus võib ulatuda 10 kilotonnini trotüüli ekvivalendis. Sel teisipäeval õhkisid põhjakorealased tuumapommi, mille võimsus ulatus 6-7 kilotonnini. Võimsa plahvatuse registreerisid ka Eesti seismojaamad.

Uued tuumakatsetused võidakse allika sõnul ära jätta juhul, kui ameeriklased hakkavad Põhja-Koreaga läbi rääkima ning loobuvad oma senisest poliitikast, milles Pyongyang näeb katseid režiimi muutmiseks.