Tegu on sellise juhtumiga, mida tuleb Lõuna-Aafrikas ette liigagi tihti. Ühe provintsi ametniku sõnul on vägivald naiste vastu riigis suisa süsteemne. Hinnaguliselt 71 protsenti naistest on tunnistanud seksuaalse väärkohtlemise ohvriks langemist ja iga kolmas mees vägistanud elu jooksul vähemalt ühe naise, kinnitavad valitsuse uuringud.

Kuid mis iganes põhjusel - ehk seoses vägistajate suure julmuse, ehk uue teadlikkusega probleemist - on Bredasdorpi juhtum olnud erinev. See on põhjustanud Bredasdorpis suurt viha ja inimesed kõikjal Lõuna-Aafrikas on šokeeritud, et nii noor naine, nagu Anene Booyson oli, pidi sedavõrd palju kannatama, kirjutab CNN.

"Ma ei tea mida me peame tegema, kuid midagi me peame tegema," ütles pisarais kohalik Sophia Europa. "Vastasel juhul ei ole enam mingit mõtet tuua ilmale poisslapsi, kui mehed käituvad naistega madalamalt, kui loomadega."

Turvamehed leidsid vigastatud Booysoni 2. veebruaril tema kodu lähistelt ehitusplatsilt, ütles kohalik politseiülem Van Wyk. Booysoni vigastused olid sedavõrd rasked, et perekond palus ametivõimudel seonduvatesse detailidesse mitte laskuda," lisas Lääne-Kapimaa haigla pressiesindaja Faiza Steyn.

Booysoni tädi Wilma Brooksi sõnul elas tüdruk pärast rünnakut veel piisavalt kaua, et jõudis nimetada ühe ründaja nime. Brooks ja Lääne-Kapimaa sotsiaalminister Albert Fritz ütlesid, et süüdistatav mees oli perekonnatuttav.

"Ta (vägistaja - toim) oli armas laps," ütles Brooks. "Ta oli tüdruku sõber ja see kõik on lihtsalt arusaamatu."

Seoses vägistamisega on arreteeritud kolm inimest ja rohkem arreteerimisi võib olla veel tulekul, ütles sotsiaalminister Fritz. Kõiki kolme ootab süüdistus vägistamises ja tapmises.

Sel nädalal toimusid riigis mitmeid protestiaktsioonid, lõpetamaks naiste vastu suunatud vägivalda.

Keegi ei eita, et seksuaalkuriteod ei ole Lõuna-Aafrika jaoks uus probleem. Kuid Fritzi sõnul võib Booysoni tapmine asja muuta.
"See... äärmiselt noore ja ilusa naise mõrv on osutunud murdepunktiks," lisas ta.

Iga nelja minuti tagant laseb kohalik raadiojaam eetrisse piiksu - meenutamaks, et iga selle aja tagant keegi Lõuna-Aafrikas vägistatakse.

President Jacob Zuma tunnistab probleemi ja nimetab juhtunut ebainimlikuks. "Kogu riik on sellest ekstreemsest vägivallast ja noore inimese elu hävitamisest vihane," ütles Zuma. "See tegu on šokeeriv, julm ja äärmiselt ebainimlik. Sellisele asjale ei ole meie riigis kohta. Me ei tohi kunagi lubada endal harjuda taoliste kuritegudega meie naiste ja laste vastu."

President kutsus kohtuid "määrama taoliste juhtumite puhul karmimaid karistusi, et lõpetada taolist vägivalda ühiskonnas."

Teismelise tüdruku matused toimuvad laupäeval, kuid inimesed tema kodulinnas ja mujal Lõuna-Aafrikas vannuvad, et teda mäletatakse veel pikka aega.