Protsess oleks paljudes riikides ebaseaduslik ning kasutada tuleks DNA-d, mis on pärit fossiilidest. Churchi sõnul on protsess võimalik ning kaugeltki mitte brutaalne ja primitiivne, sest neandertallased olid intelligentsed olendid, vahendab Daily Telegraph.

Arvatakse, et neandertallased olid tänapäeva inimese ühed eellased ja surid välja 33 000 aastat tagasi.

„Mul on juba õnnestunud eraldada fossiilsetest luudest piisavalt DNA-d, et rekonstrueerida suuresti välja surnud inimliikide DNA. Nüüd vajan ma seiklusaldist naissoost inimest,“ ütles Church.

Professor väidab, et suudab istutada osa neandertallase genoomist inimese tüvirakkudesse ja neid kloonida, et luua loode, mille võiks siis naise üsasse kasvama panna.

„Me võime kloonida igasuguseid imetajaid, nii et on väga tõenäoline, et me võime kloonida ka inimest. Miks ei peaks me olema võimelised seda tegema?“ küsis Church.

Neandertallased võivad mõelda teisiti kui meie. Me teame, et neil oli suurem kolju. Nad võisid isegi olla intelligentsemad kui meie. Kui tuleb aeg tegelda mõne epideemiaga või lahkuda planeedilt või teha ükskõik mida, võib ette kujutada, et nende mõtteviisist võib kasu olla. Nad võivad võibolla isegi luua uue neoneandertali kultuuri ja muutuda poliitiliseks jõuks. Peamine eesmärk on suurendada mitmekesisust. Üks asi, mis on ühiskonna jaoks halb, on väike mitmekesisus,“ ütles professor.

Church välistab inimese vanemate eellaste või dinosauruste taasloomise, sest kasutatava DNA vanusepiir on umbes miljon aastat.