"Ma rääkisin äsja aselinnapeaga ja nad ütlesid, et 2610 kodu rajamine on heaks kiidetud," ütles ühenduse Terrestial Jerusalem juht Danny Siedemann, vahendab BNS.

Eelmise aasta oktoobris esitas juudiriik Givat Hamatosi nime kandva uue asunduste rajooni rajamiseks ametlikud plaanid. Rajoon peaks tulema Ida-Jeruusalemma lõunaküljele Petlemma lähedal.

Givat HaMatose ehitamise kava avalikustati 2008. aasta jaanuaris Ehud Olmerti valitsuse ajal.

Iisraeli siseministeerium toetas pühapäeval 1500 uue asunduselamu rajamist Ida-Jeruusalemma. Kava puudutab Shlomo piirkonda ja tehti esimest korda teatavaks 2010. aastal USA asepresidendi Joe Bideni külaskäigu ajal. See ajas Washingtoni marru ja suhteid siluti mitu kuud.

Iisraeli asunduspoliitika hoogustus pärast seda, kui ÜRO peaassamblee andis novembri lõpus ülekaaluka häälteenamusega Palestiinale vaatlejariigi staatuse.

Juudiriik teatas detsembri alguses, et kavatseb Ida-Jeruusalemma ja Jordani läänekalda okupeeritud alade juudiasundustesse 3000 uut kodu ehitada. Otsus on rahvusvahelise kogukonna, sealhulgas USA hukkamõistu leidnud.

Palestiinlased soovivad Ida-Jeruusalemma oma riigi pealinnaks, kuid juudiriik peab kogu Jeruusalemma oma igaveseks ja jagamatuks pealinnaks ning on seisukohal, et ehitustegevus linna idaosas on seaduslik.