Aegadest hallidest saati on inimesed puude-põõsaste-mägede poole palvetanud paludes lõpu edasilükkamist. Keskajast saadik on ringi käinud piibliga vehkivad poolearulised ja jahunud peatselt saabuvast viimnepäevast.

Iga paari aasta tagant jõuavad meieni uudised, kus mingi enesetapjate sekt on läinud isoleeritud paika ootama maailmalõppu ja päästma tulevat laeva. Selleks, et sinna laevale pääseda on nad endale teatud kindlal ajahetkel otsa peale teinud. Ühest otsast vaadates täiesti normaalsed inimesed keeravad korralikult ära kui jutt liigub pimeduse, maailmalõpu poole.

Muistsete maiade ettekuulutused ja Nostradamuse ennustused on praeguseks lootusetult lõimunud, andnud ainest filmideks ja raamatuteks, nende arvelt on teenitud arvestatavaid summasid.. Tehke ise järeldusi. Juurde võiks lisada, et maiad panid oma arvutustega võssa, kuna nende jaoks on maailmalõpp juba saabunud, maiade kõrgkultuurist on saanud mälestus ajalooraamatute veergudel.

Niinimetatud maailmalõpuks valmistujatel soovitatakse varuda tikke, kuivaineid, konserve, vett, patareisid, kütust, hoida läpparid ja mobiilid püsivalt täis laetuna, varuge sularaha... Põhimõtteliselt üritatakse kaubandusele anda tõuge teatud kiiksuga inimeste arvelt.

Oletame, et elektrit pole, pangandus on kokku varisenud, tänavatel lokkab kaos, mida te laetud telefoniga peale hakkate? Viskate kedagi? Serverid, tugijaamad - kõik on maas elektrikatkestuse tõttu, helistada ei saa. Kui imekombel on kuskil midagi toimima jäänud, siis on see võrk nii ülekoormatud, et annab ise otsad. Mida sa teed sellises olukorras sularahaga? Lõket võib sellega teha või tagumikku pühkida, kuna pangandus on lakanud toimimast, siis on tõenäoliselt ka kaubandus omadega läbi, arvata, et keegi soovib raha, mis on väärt vähem kui paber, millele ta trükitud on, on naeruväärne. Sellises olukorras on pigem kasulik omada paari automaati korraliku hulga laskemoonaga.

Eelpool kirjeldatu ei olnud maailma vaid tsivilisatsiooni lõpp. Tsivilsatsioon, selline kui me seda teame, on lakanud toimimast. Maailmalõpp eeldaks kordi suuremat katastroofi, mille üleelamine on rohkem kui küsitav. Näiteks ülisuure meteoriidi langemine Maale, mis muudaks korralikult pooluste asetust. Teaduslikud uuringud väidavad, et paremal juhul suudaksid selle üle elada madalamad eluvormid: bakterid, amööbid, viirused mitte hulkraksed. Inimene, kes arvab, et ta päev peale maailmalõppu ronib oma punkrist välja ja ringutab ning alustab uut maailma, on teatud koha pealt natuke rohkem segaduses kui vaja.