Livni teatas, et pöördub inimeste poole, kellel pole kellegi teise poolt hääletada, vahendab BBC News.

Livni oli Iisraeli välisminister aastatel 2006-2009. Mais lahkus ta parlamendist, olles kaotanud Kadima partei esimehe valimised.

Teisipäevasel pressikonverentsil Tel Avivis kritiseeris Livni peaminister Benjamin Netanyahu valitsust viimaste aastate võimetuse eest saavutada edu läbirääkimistel palestiinlastega.

„Valitsus astub dialoogi nendega, kes toetavad terrorit, ning väldib leeri, mis on terrorit ära hoidnud, mis võitleb kahe riigi eest,“ ütles Livni.

Livni viitas sellele, et Iisraeli valitsus pidas kaudseid läbirääkimisi islamistliku liikumisega Hamas kaheksa päeva kestnud relvakonflikti lõpetamiseks. Otsesed läbirääkimised kahe riigi lahendust pooldava Palestiina vabastusorganisatsiooniga, mida juhib Hamasi rivaalitseva liikumise Fatah juht Mahmoud Abbas, katkesid aga 2010. aastal.

Palestiina läbirääkijad nõuavad, et juudi uusasunduste ehitamine okupeeritud maale peab lõppema, enne kui läbirääkimisi uuesti alustatakse. Iisraeli pool on öelnud, et mingeid eeltingimusi ei tohi seada.

Livni hoiatas, et Iisrael seisab nüüd ristteel.

„Kui me kohe midagi ei muuda, ei suuda me seda teha ka tulevikus,“ ütles Livni.

Väljaspool Iisraeli on Livni üks riigi tuntumaid ja tunnustatumaid poliitikuid.

Teda kiidetakse selle eest, et ta ei otsinud liitu äärmusreligioossete parteidega, kuigi Knesseti suurima erakonna juhina oleks ta pärast 2009. aasta valimisi võinud teoreetiliselt peaministriks saada.