"Ma usun, et ta (tuleb ütlusi andma). Arvan, et ta on vastutustundlik isik ja ma arvan, et ta tuleb," ütles senati luurekomisjoni esinaine demokraat Dianne Feinstein uudistekanalile CNN, vahendab BNS. Ta lisas, et ütluste andmist püütakse teisipäeval kokku leppida, sest Petraeuse hinnang olukorrale on inimeselt, kes tegelikult seal viibis. "Ma leian, et seda on meil oluline kuulda."

Feinstein lisas, et tema ja komisjoni vabariiklasest liige Saxby Chambliss kohtuvad hiljem õhtul CIA direktori kohusetäitja Michael Morrelliga.

Washington on alles toibumas šokeerivast uudisest eelmisel nädalal, kui selgus, et Petraeusel oli abieluväline afäär oma biograafiga, kes on abielus reservväelane.

Skandaalile vaatamata peavad seadusandjad Petraeust ülioluliseks juurdluses, mis püüab selgitada tegelikku sündmusteahelat Benghazis, kus sai surma neli ameeriklast, teiste seas USA suursaadik Liibüas Christopher Stevens.

Senati luure- ja välisasjade komisjonide liige, vabariiklane Marco Rubio ütles pärast väliskomisjoni koosolekut, et palju on vastamata küsimusi ning ta loodab kuulda Liibüa rünnaku kohta ütlusi lisaks Petraeusele ka välisminister Hillary Clintonilt.