Aasta tagasi tehtud 16 testostuga uuriti olukorda liisingusektoris. Selgus, et ettevõtjad ei andnud tarbijatele koos pakkumisega tarbijakrediidi teabelehte. Teabelehe eesmärk on muuta erinevate firmade pakkumiste võrdlemine tarbijale lihtsamaks ning anda enne otsuse tegemist lühidalt ülevaade olulisematest lepingutingimustest. Sellise infolehe peaks tarbija saama igalt firmalt koos esialgse pakkumisega, kuid enamasti esitati see alles lepingu sõlmimisel.

Sama testostude seeria paljastas sellegi, et tarbijatele ei antud mitmel juhul tutvumiseks lepinguprojekti koopiat. Eestis kehtivate seaduste järgi on tarbijal õigus see saada, et enne lõpliku jah-sõna ütlemist põhjalikult lepingutingimustega tutvuda ning endale selgeks teha, millised kohustused lepingu allkirjastamine endaga kaasa toob.

Hea Delfi lugeja, kas oled saanud teabelehe enne laenu võtmist? Kui põhjalikult oled tutvunud tingimustega? Kuidas ja mille põhjal oled valinud laenu pakkuja? Kas oled kahetsenud laenu võtmist? Kirjuta meile oma kogemustest laenu võtmisega!

Ootame teie mõtteid aadressil rahvahaal@delfi.ee, kasutada võib ka lehe vasakul servas olevat vormi ja postitada lugusid oma kasutajakonto alt. Igal nädalal jagame parimate lugude eest ka auhindu.