Loomulikult võib lugejal tekkida igati õigustatud küsimus, kas maailm muutub pärast riigikogulaste pattude avaldamist paremaks. Vastuseks võib kosta vaid seda, et kohe ilmselt mitte, kuid ehk jõuab tänu sellele järgmisesse riigikogu koosseisu rohkem neid, kes ühiselu reeglitest kinni peavad.

Riigikogulaste pattude visualiseerimise teine tagamõte on aga poliitikute südametunnistusele koputamine. Ja kuigi ühest artiklist loota eetiliste standardite uutesse kõrgustesse tõusmist on ilmselt naiivne, on üleastumiste meenutamine siiski parem, kui tegevusetus.

Nii ei jäägi valijal üle muud, kui loota, et ehk tuleb kord aeg, kus elamislubade müümist, võõraste kirjade lugemist või ämma raha erakonna kassasse viimist meenutatakse kui noore demokraatia kasvuraskusi. Sest me ju ei taha, et Eesti riigi tuleviku üle otsustaksid inimesed, kelle südametunnistus pole puhas ja kelle kapis on käsi väänavaid luukeresid minevikust.

Riigikogulaste mitteametliku CV nägemiseks vajuta esmalt siia  (või kliki pildidl) ja seejärel avanevas aknas kliki huvipakkuva inimese nimele.


Hea lugeja! Kui leiad, et mõni patt on jäänud üles märkimata, siis palun lisa oma mõtted selle loo kommentaaridesse.