Hollandi politsei pressiesindaja sõnul murti muuseumi sisse ja viidi minema mitmeid maale, kuid asja uurimise huvides ei öelda, millised täpselt ja kui palju, teatab De Telegraaf.

Rotterdami Kunsthalis asub muu hulgas mitmeid Triton Foundationi omanduses olevaid avangardteoseid. Viimases kollektsioonis on teiste hulgas Pablo Picasso, Karel Appeli, Salvador Dalí, Vincent van Goghi, Marcel Duchamp'i, Piet Mondriaani ja Yves Kleini teosed. See näitus avati muuseumis alles 7. oktoobril.

Muuseumi pressiesindaja andis teada, et teoseid on kaduma läinud. Ta rääkis „märkimisväärse väärtusega“ töödest. Kunsthali töötajad on vargusest šokeeritud.

Rotterdami Westzeedijki tänava ääres asuvas Kunsthalis on üleval mitmeid erinevaid näitusi. Kunsthal tähistab sel aastal 20. sünnipäeva ning seetõttu on seal eriti palju näitusi.

Triton Foundation kuulub jõukale Cordia perekonnale. Tegemist on Hollandi fondiga, mille kogus on tähtsamate kunstnike tippteoseid aastatest 1860-1970. Erakogu on viimase 20 aasta jooksul koostanud üks Rotterdami erakollektsionäär.