Panga pressiesindaja ei osanud prognoosida, millal teenus taas kättesaadav võiks olla. Samas ei ole panga maksesüsteemid mõjutatud, kirjutab Svenska Dagbladet.

Häkkerid teatasid päeval, et panka rünnatakse kättemaksuks eilse politseireidi eest internetiteenuste firmas PRQ, mis muu hulgas teenindas The Pirate Bayd ja Wikileaksi, vahendab Rootsi meedia.

"Me saime teada, et Rootsi valitsus korraldas reidi PRQ serveritele, et sulgeda failijagamise- ja torrentilehekülgi," kirjutas Anonymous täna saidil 4chan.

"See on läinud liiga kaugele, see pole vastuvõetav. Anonymous ütleb, et see lõppeb kohe praegu. Internetiga ei jamata. Täna me anname nende rahakotile matsu."

Edasi selgitati teates, et õhtul kell 21.00 GMT korraldatakse riigipanga kodulehele DDOS rünnak(koormatakse server päringutega üle ja koduleht jookseb kokku).

Rootsi riigipank võtab ähvardusi tõsiselt. "Me mõistame ohtu ja püüame alati oma veebi kaitsta nii palju kui võimalik. Inimesed tegelevad kodulehe ja it-turvalisusega," ütles panga pressiesindaja Charlotta Edler Dagbladetile.

Ka politsei uurib ähvarduse tagamaid, it-kuritegude talitus lubab juhtumit väga tõsiselt võtta, nagu ka varasemaid.

Täna häkiti üle maailma paljusid ülikoolide veebikülgi, nende seas Uppsala ja Lundi ülikooli omasid, aga ka Cambridge'i, Harvardi, Princetoni ja Stanfordi omi.

Ähvardus ilmus veebi selle järel, kui eile langes rünnaku alla Rootsi tervise- ja sotsiaalameti koduleht.