Jinhau K, kellel on kohtu väitel tõsine käitumishäire psühhopaatiliste joontega, mõisteti süüdi Joyce „Winsie“ Hau surnuks pussitamises viimase kodus Arnhemis selle aasta jaanuaris. Poisile määrati karistuseks aasta vabadusekaotust noorte kinnipidamiskeskuses, millele järgneb kolm aastat kinnises psühhiaatriahaiglas, teatab DutchNews.

Jinhau oli 14-aastane, kui ta Winsie' Polly W ja viimase poiss-sõbra Wesley C ärgitusel tappis. Kaks tüdrukut olid parimad sõbrad, kuid läksid tülli, kui Pollyle ei meeldinud see, mida Winsie tema kohta Facebookis kirjutas.

Jinhau, kes eitas kohtus, et talle maksti Winsie' tapmise eest, väitis, et talle avaldati tapmiseks ränka survet. Kohus otsustas siiski, et tal oli piisavalt võimalusi seda mitte teha.

„Kuriteotoimikus on mitmeid avaldusi ähvarduste ja Hiina maffia kohta, aga mitte kunagi midagi konkreetset,“ öeldakse kohtuotsuses. „Psühholoog ja psühhiaater ütlevad oma raportites, et surve, mida kohtualune väidab olevat tundnud, ei olnud kunagi nii suur, et ta ei oleks olnud võimeline sellele vastu seisma. Oli mitmeid hetki, kui kohtualune oleks võinud teisi appi kutsuda või aru pähe võtta.“

Kohtu teatel jääb vastuseta küsimus, kuidas võis juhtuda, et 14-aastane poiss tappis 15-aastase tüdruku, keda ta ei tundnud.

Winsie' isa, keda Jinhau rünnaku käigus samuti pussitas, ütles ajakirjanikele, et loodab, et poliitikud kehtestavad alaealistele pikemad vanglakaristused selliste erandlike asjaolude puhul. Tapmist nägi pealt Winsie' noorem vend.

Kriminaaljuurdlus Polly ja Wesley üle algatati ja lükati edasi eelmisel kuul.